Geen evenementen
Geen evenementen

Geschiedenis BIRDS

Birds is feitelijk opgericht door één man: Mike Anthonisse. Hij was een honkbaldier in hart en nieren, uiteraard vanuit honkbalstad nummer 1: Haarlem. Hij speelde op behoorlijk hoog niveau, landelijk eerste klasse.

In 1965 verhuisde Mike naar Zoetermeer, na een korte periode bij VUC kreeg hij het idee om een eigen honkbalvereniging op te richten. Vanuit de bond (de KNBSB) werd hem dat afgeraden omdat Zoetermeer te klein was voor een honkbalvereniging. Daar zat wel wat in, want Zoetermeer telde toen 9000 inwoners. Mike dacht daar echter anders over.

In 1969 werd de sportvereniging Meervogels omgevormd tot een multi-vereniging, waar verschillende sporten konden worden beoefend. Mike meldde zich bij Meervogels en zo ontstond een honkbalafdeling van Meervogels met de (uiteraard Engelse) naam Lake Birds.

Dat alles speelde zich af in december 1969 en daarmee is de officiële oprichtingsdatum van Lake Birds 10 december 1969. De liefde tussen Meervogels en Lake Birds bekoelde en intussen was er door de groei van Zoetermeer ruimte voor een eigen, echte honkbalvereniging. Begin 1974 ontstond na de scheiding – en Koninklijk Goedgekeurd - de Zoetermeerse Baseball- en Softballvereniging BIRDS, afgekort ZBSV “Birds”.

In 1983 richtte de voetbalvereniging DWO een eigen honkbalafdeling op, onder de naam “Flyers”, waardoor nogal wat leden vertrokken en gingen spelen “bij de vijand”.  Vier jaar later kwam aan het Flyers-avontuur een einde en was iedereen terug op het vertrouwde Birds-nest.

Birds heeft altijd ambitie gehad, maar is in feite altijd een vereniging geweest zonder grote hoogtepunten. Tóch is dat niet helemaal waar. De dames van Birds hebben het gedurende een korte periode geschopt tot de Hoofdklasse. Daarnaast mocht Birds speelsters leveren voor het Nederlands Team.

Birds is ook altijd een grote vereniging geweest, met op het hoogtepunt meer van 300 leden.

In 2019 heeft Birds haar 50-jarige jubileum mogen vieren in bijzijn van leden, oud-leden, de burgemeester en vele andere vrienden van Birds.

Momenteel is het ledenaantal iets lager, maar dat is een algemeen voorkomend tijdsbeeld en Birds blijft bestaan, al meer dan 50 jaar!

In 2021 hopen we een mooi nieuw hoofdstuk aan deze geschiedenis toe te voegen, door de samenwerking met Extra Innings.

Gisteravond is tijdens de ALV Lilion Overdijk benoemd tot Lid van Verdienste, als dank voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging.

Erwin Pieters: 'Een duel goed leiden: dat geeft de grootste kick'

Lees meer >

Weer een mooi nieuw spandoek van een leuke bekende sponsor van de club.

Kleed het weer mooier aan.

Namens de club bedanken we Roland Wubben van Wubben Meubels voor wat hij allemaal voor onze club doet en betekent.

Weer een trotse sponsor erbij voor ons mooie complex.

Namens de club bedanken we Andre Gijsbertse.

Rovasta overhandigd  aan teammanager  Andre gijsbertse de uit shirts voor het heren 1 honkbal team. 

De spelers zullen in dit mooie shit met trots in spelen. Birds wil Rovasta  bedanken voor hun steun en mooie shirts.