Geen evenementen
Geen evenementen
 
Contributie, hoe zit dat ?
 
In onderstaande tabel vindt u de bedragen voor de contributie voor het seizoen 2022.
Mochten er vragen zijn, neem dan even contact op met het bestuur.

 

Contributie (per jaar)  Birds  2022

bedrag

Beeball t/m 7 jaar

€ 105,00

Beeball 8-9 jaar

€ 165,00

Pupillen U12  10 t/m 12 jaar

€ 172,00

Aspiranten U15  13 t/m 15 jaar

€ 210,00

Junioren U17  16 en 17 jaar

€ 242,00

Senioren 18 jaar en ouder

€ 286,00

Donateurs

€ 46,00

Recreanten / Trainingsleden

€ 166,00

Niet-spelende leden

€ 26,00

Dubbel spelende leden

€ 16,00

Inschrijfkosten (eenmalig)

€ 10,00

 

Let op: de leeftijd op 31 december (van het lopende jaar) is bepalend voor de te betalen contributie. Bij ieder totaal-bedrag is inbegrepen een bedrag van € 1.50 voor de collectieve, verplichte verzekering via de KNBSB. 

LET OP

Met ingang van seizoen 2021 is de mogelijkheid geïntroduceerd te betalen via een incassomachtiging. Voordeel hiervan is dat bij gespreid betalen er geen extra kosten in rekening gebracht worden.
Omdat het als vereniging prettig is als mensen vroegtijdig betalen, belonen we de mensen die goedkeuring geven voor het afschrijven van de gehele contributie aan het begin van het seizoen met vijf gratis loten voor de Grote Club actie. Om gebruik te maken van betalen via incassomachtiging, geldt één voorwaarde: u dient het HIER te downloaden machtigingsformulier “incassomachtiging” in te vullen en ondertekend in te scannen en per email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leden die geen gebruik maken van een incassomachtiging ontvang een rekening van Clubcollect. Aan gespreid betalen zitten in dat geval extra kosten verbonden. De ledensecretaris van Birds  (Inge Lamers, emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) stuurt eenmalig de contributie-facturen aan Clubcollect, waarna deze laatste de inning van de contributie op zich neemt. Mocht een lid na drie herinneringen nog niet hebben betaald, dan zal de vordering in handen gegeven worden aan een incassobureau. Bovendien worden niet-betalende leden geschorst voor alle activiteiten (wedstrijden e.d.) binnen de vereniging. Leden die problemen voorzien bij het - tijdig - betalen van de contributie, kunnen contact opnemen met de penningmeester via bovengenoemd emailadres.

Zoetermeerpas 

De vereniging accepteert voor de contributiebetaling ook een betaling via de Zoetermeerpas. De ZoetermeerPas is een voordeelpas voor mensen met een laag inkomen. De pas geeft korting op sportieve, educatieve en culturele activiteiten. De ZoetermeerPas is gratis. De pas is er voor gezinnen met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm.

Aanvragen voor het lopende jaar kunt u bij de gemeente Zoetermeer nog indienen t/m 31 oktober van het huidige jaar, voor het nieuwe jaar kunt u die aanvragen na 15 december.

Opzeggen Lidmaatschap

Vergeet niet om op tijd het lidmaatschap op te zeggen. Dat moet altijd schriftelijk of per e-mail. Je kan niet mondeling opzeggen. De opzegging moet uiterlijk voor 1 januari bij ons binnen zijn. Als je niet op tijd opzegt loopt het lidmaatschap een heel jaar door. Je moet dan opnieuw contributie betalen, ook al speel je niet meer bij Birds. Overigens kan je alleen opzeggen als alle contributie over het afgelopen jaar is betaald.  

Opzeggen kan middels een brief of email aan: Ledenadministratie Birds, Mesdagstraat 4, 2665 XK Bleiswijk of een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corona update Birds 26 Januari 2022

Corona update Birds 26 Januari

 

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het Coronavirus verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds.

De versoepelingen gaan in per 26 januari. Dit betekent voor Birds dat de zaaltrainingen gewoon plaats kunnen vinden.

De anderhalve meter afstandsregel blijft van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten. Het publiek, dat tussen 05.00 en 22.00 uur welkom is, moet die afstandsregel eveneens in acht nemen: als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. 

Concreet betekent dit dat voor iedereen van 18 jaar en ouder (sporter of toeschouwer) een Corona toegangsbewijs nodig is om aanwezig te mogen zijn bij en/of deel te mogen nemen aan de zaaltrainingen.

Voor coaches betekent dit dat zij geacht worden mbv de app “Scanner voor CoronaCheck” te controleren of alle aanwezigen met de leeftijd 18+ inderdaad een Corona toegangsbewijs hebben (deze app is gratis en eenvoudig zelf te installeren op de mobiele telefoon, en wijst zich verder helemaal vanzelf).

Let wel: als bij eventuele controle blijkt dat de richtlijnen niet worden gevolgd zal dat waarschijnlijk direct het einde betekenen van de zaaltrainingen voor iedereen van Birds, en mogelijk tot een flinke boete.

Gezien de huidige ontwikkelingen hebben we goede hoop dat we het nieuwe honk- en softbal seizoen dit jaar op tijd kunnen starten, zonder al te veel restricties. We hebben er met z'n allen veel zin in!

Het Bestuur van ZBSV Birds

Lid van Verdienste

Op de ALV van donderdag 7 oktober 2021 is Lilion Overdijk benoemd tot Lid van Verdienste, als dank voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging.

Nieuwe sponsors

Weer een mooi nieuw spandoek van een leuke bekende sponsor van de club.

Lees meer...

COACH GEZOCHT!

 

COACH GEZOCHT!

De Honkbal en Softbal Vereniging ‘Birds’ in Zoetermeer is per direct op zoek naar een coach/trainer die ons talentvolle, enthousiaste Heren1 team wil trainen, coachen en motiveren.

Dit team is ontstaan vanuit verschillende landelijke klassen, dat nog steeds verknocht aan de honkbalsport is en als een familie samen optrekken en trainen.

Wij als bestuur vragen jullie hulp! Ben jij of ken jij iemand die graag dit team wil coachen, dan horen wij dat graag. Wellicht ken jij nog een oud-coach of speler die we kunnen benaderen. Kortom, alle input is welkom!

Wat zoeken wij?

  • Kennis van de honkbal- en/of softbalsport en affiniteit met opleiden
  • Een motivator die kan plannen en organiseren
  • Iemand die integer is en verantwoordelijkheid toont
  • Representatief en zichtbaar voor het team en club en
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan aanleveren.

Wat bieden wij?

  • Een warm welkom in een bruisende club bij één van de grootste honk- en softbalverenigingen in Zuid Holland.
  • Naast wekelijkse wedstrijden en trainingen worden er ook diverse extra activiteiten georganiseerd en ben je ook welkom op de vrijdagavonden!
  • Een vergoeding (in overleg).

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact met James van de Merbel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We zien jouw interesse en reacties graag tegemoet!

 

Erwin Pieters: ‘Een duel goed leiden: dat geeft de grootste kick’

Lees meer